top of page

Етно сајам


Манифестацију коју по десети пут организује Удружење жена "Круна" редовно посећују и ученици наше школе. То је прилика да не само подрже манифестацију и туристички потенцијал Нишке Бање већ и да се упознају са старим занатима, народним јелима и предузетништвом.

Традиционална манифестација „Етно сусрети“ одржава се 1. и 2. септембра 2017. године на централном шеталишту у Нишкој Бањи.

Манифестацију су свечано отворили директор Туристичке организације Ниша, Урош Парлић и председник Градске општине Нишка Бања, Дејан Јовановић. Циљ „Етно сусрета“ је очување културне баштине и неговање етно традиције наших крајева. Етно сусрете представљају начин да се промовише и туристички потенцијали који Нишка Бања тек треба да искористи.

На штандовима дуж централног бањског шеталишта моћи ће да се пронађу традиционална ношња, украси, укусна домаћа храна и још много тога што карактерише Србију и њену традицију.

Десети „Етно сусрети“ у Нишкој Бањи ове године окупили су око 100 излагача из целе Србије.

Други дан је предвиђен за одржавање ФОЛКЛОРИЈАДЕ (надигравање фолклорних група у млађој и старијој категорији) и у такмичарском делу снаге ће одмеравати домаћи кувари и старе занатлије. Бираће се најбржа плетиља и везиља.

Организатор Етно сусрета је удружења жена „Круна“ из Нишке Бање, под покровитељством Градске општине Нишка Бања.

Истакнуте вести:
Недавне вести:
Архива
Претрага по ознакама
Пратите нас:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page