top of page

Пирот


У оквиру пројекта "Заједно ка средњој школи - Подршка деци из осетљивих група" организовали смо путовање у Пирот на које смо повели 50 ученика седмог и осмог разреда, а пре свега оне који су укључени у план транзиције. Циљ тог путовања је обилазак Млекарске школе са домом ученика.

Домаћини су пажљиво испланирали наш долазак, љубазно су нас дочекали и примили у свечаној сали где су најпре укратко представили школу, а затим су нам показали своје кабинете, дом ученика и производњу чувеног пиротског качкаваља. На крају су нам припремили и послужење па смо могли да пробамо све њихове производе. Наши ученици су били одушевљени школом.

Боравак у Пироту искористили смо и за обилазак Музеја "Понишавље" где смо не само видели кућу где су снимани филмови Зона Замфирова, Ивкова слава и други већ смо и пратили рад кустоса музеја, тј. упознали се са његовим занимањем.

На крају смо посетили и "Дамско срце" занатску задругу за израду ћилима. Видели смо процес производње ћилима и чули од Славице Ћирић интересантну причу о симболици, изради ћилима.

Ученике су водили Латина Николић, Наташа Стојановић и директор Стева Тричковић.

Истакнуте вести:
Недавне вести:
Архива
Претрага по ознакама
Пратите нас:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page