top of page

Међународни дан физиотерапеута


Међународи дан физиотерапеута се обележава у читавом свету 8. септембра. Тема овогодишњег празника физиотерапеута била је „Физичка активност за живот” и имала је задатак да истакне значај физиотерапеута у промоцији здравог начина живота и физичке активности.

Физиотерапеути Института "Нишка бања" су 08. 9. 2017. од 09.45 - 11.00 часова на платоу код фонтана у Нишкој Бањи обележили свој дан под слоганом “Покрени се, осети живот”. Циљ је био да поред истицања значаја физиотерапеута у очувању и побољшању здравља људи, укажу и на значај циљаних и правилно спроведених вежби, које имају велику улогу у побољшању квалитета живота.

Ова манифестација је традиционална прилика да се наши ученици упознају са послом физиотерапеута и значајем вежби и кретања ради очувања здравља.

Наши ученици учествују у обележавању овог дана.

Физиотерапеути су здравствени радници, квалификовани стучњаци који људима помажу да остану покретни и активни кроз цео живот. Они су експерти за људски покрет који својим знањима из различитих наука помажу пацијенатима са неуролошким, реуматским, кардиолошким, респираторним и другим болестима.

Истакнуте вести:
Недавне вести:
Архива
Претрага по ознакама
Пратите нас:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page